Links & Inspiratie

Links

eqlibre-eft.nl, de site van Yvonne Toeset van wie ik EFT leerde en die me door haar enthousiasme en creativiteit steeds weer opnieuw inspireert.

* www.pansori-network.org en www.pansorisoundinstitute.nl
Pansori Living Sound is een unieke en fascinerende manier van zingen, ontwikkeld door Yvonne de Bruijn, waarin de menselijke stem ingezet wordt als instrument voor genezing en groeiend bewustzijn.

* www.presentchild.com waarop je info kan vinden over hoe ik als kindertolk werk met ouders, leerkrachten en kinderen.

* hartverwarmendwijs.nl , de site van het netwerk in Nederland dat de werkelijke behoeftes van kinderen in het onderwijs behartigt.

* ikev.nl/cref-methode van Baukje van Leeuwen die een heel
eigen kijk en behandeling heeft ontwikkeld als het gaat over ADHD,
huilbabies, autisme e.d.

klankinitiatief.nl van Niels Kuijer en Ineke Nelemans over klankgeoriënteerd zingen volgens de Lichtenbergmethode

* roy-hart-theatre.com, jankortie.nl, mariusengelbrecht.nl, meer over zingen met hart en ziel

* healingtaoamersfoort.nl en taoworks.nl van resp. Neska Ong A Kwien en Birgit Haberkamp, twee vrouwen die Healing Tao doorgeven in midden Nederland. Ruud Hemmer geeft lessen Healing tao in Bunnik. Healing tao is een eeuwenoude, prachtige ingang voor bewustwording van lichaam en geest.

deMagischeBongerd.nl: website voor inspiratie van inspirerende mensen vanaf een inspirerende plek.

* webcraft.nl van Nicole E. Zonderhuis die het ontwerp voor deze site maakte en webwijd.nl van Rien de Weerd die zorgde voor de technische uitvoering en ondersteuning van deze site.

* Portretfoto's van mij op deze site zijn gemaakt door Sjaak Ramakers: sjaakramakers.com

* feldenkraiscentrumutrecht.nl van Tjitske de Boer die je begeleidt bij het bewustworden van je bewegingspatronen waardoor je je gezonder en vitaler gaat voelen.

 

Ter inspiratie 

- 'De levende klank - stem en lichaam in resonantie', het boek van Yvonne de Bruijn over de Pansori-methode en hoe ze die ontwikkelde. In de BRES van nov/dec 2013 staat een artikel van haar hand met de titel 'De menselijke stem, een fascinerend instrument tot genezing
en bewustwording'.

- 'Fluisterkind' het boek van Janita Venema waarin zij beschrijft wat kinderen ons, volwassenen, over onszelf vertellen. Als we die boodschap serieus nemen zullen we meer inzicht in onszelf en in onze eigen belemmeringen verwerven en veranderingen ten goede in ons leven kunnen bewerkstelligen.

- Jouw ziel wil zingen' van Jan Kortie over de vreugde die zingen 
 kan geven.     

- Geen beter medicijn dan muziek! Bekijk dit filmpje om te zien hoe klanken de innerlijke mens weer tot leven kunnen wekken:
http://youtu.be/8HLEr-zP3fc

- 'Innerlijke rust met EFT' én 'EFT werkt' van Yvonne Toeset, heel toegankelijke en gemakkelijk leesbare boeken als je meer wil weten over EFT.

- 'De tijger ontwaakt', van Peter A. Levine. In dit boek wordt helder beschreven hoe het lichaam trauma's opslaat en hoe je daar mee kan omgaan.

- 'De waarheid onder ogen zien', een artikel in de Happinez van Dominique Haijtema naar aanleiding van een boek van Keith Ablow, een Amerikaanse psychiater. Gaat over de waarheid van je eigen pijn onder ogen zien en daardoor sterker en gelukkiger worden:
http://www.haijtema.com/pdf/keithablow.pdf

- 'Uw brein als medicijn' van David Servan-Schreiber over zeven natuurlijke behandelwijzen die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen.

- 'Kanker is geen ziekte, maar een verdedigingsmechanisme van het lichaam', van Andreas Moritz. Een boek dat de wijsheid van het lichaam benadrukt en een heel ander perspectief biedt op kanker en de behandeling ervan.

- 'Maya wijsheid voor je levenspad', van Elvira van Rijn, om snel meer te weten te komen over jouw Mayazegel en toon, met praktische handreikingen voor je dagelijks leven.

- '13 Manen Werkboek', van Nicole E. Zonderhuis, een ander inzichtelijk boek over de Mayakalender