Ervaringen met EFT


1.
“Ik maakte me erg veel zorgen over mijn zoon en ik merkte dat ik in een diep zwart gat van wanhoop belandde. Ik kon alleen nog maar een slechte afloop zien.
Door het toepassen van EFT bemerk ik ontspanning bij mezelf, alsof er een last van me afvalt. Maar het fijnste is nog dat de wanhoop verdween en ik weer hoop kreeg.
Hoop dat alles wat er gebeurt uiteindelijk het beste voor ons is. Ook al kunnen wij de reikwijdte en de betekenis daarvan niet overzien.
Door het doen van EFT voel ik me rustiger en kalmer en ben ik beter in staat om moeilijke situaties het hoofd te bieden.
De meerwaarde van een levenscoach, zoals Elise, bij het toepassen van EFT is, dat zij je helpt om bij de kern van je probleem te komen en net zolang met je doorgaat kloppen totdat het probleem is weggeklopt.
EFT en de begeleiding hierbij van Elise kan ik echt iedereen aanraden.”

2.
 “Ik heb de afgelopen dagen (en ook meteen na de sessie) nagedacht en nagevoeld over effecten  van de sessie. Niet makkelijk, want wat was en is eigenlijk het verschil van voor  
en na de sessie?

Ergens diep van binnen voel ik een ruimte, een gemak en mildheid. Heel pril, heel klein, miniem, heel kwetsbaar ook. Als ik daar dan echt bewust naar toe ga, voel ik me licht blij, glimlachend blij. Blij dat zo’n gevoel mogelijk is ‘ondanks …’. Effect op mijn slapen kan ik niet constateren. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de rest van mijn leven en mijn bezigheden.
Ik kan het niet anders omschrijven. Ik heb daarvoor te weinig woorden tot mijn beschikking.
Natuurlijk had ik graag in één keer grote en opvallende effecten. Zo van hocus pocus met het toverstokje is alles goed en mooi; vervelende dingen zijn absoluut weg. En ik weet ook dat dat niet mogelijk is en niet goed is. Stel je toch voor, dat je opeens helemaal verandert! Dat zou ik niet aankunnen. Het gaat om de weg met de kleine stapjes. Elk stapje, welk dan ook en hoe klein dan ook, heeft zijn eigen effect en niet altijd het door mij verwachte of gewenste effect. Een stapje heeft soms ook andere effecten, die ik nog niet onderken. Zo is mijn ervaring.

Ik heb de sessie als bijzonder ervaren en ben blij dat ik dit heb gedaan."

3.
"Ik heb bij Elise een EFT-sessie gevolgd om te werken aan mijn angst voor onweer. Die sessie vond plaats in het najaar en was prettig en rustgevend. De begeleiding van Elise was bovendien zeer betrokken en vol aandacht. Direct effect was in de periode daarna echter niet waar te nemen, omdat het in de winter nu eenmaal nauwelijks tot niet onweert.

Pas in de daarop volgende zomer, op vakantie in Overijssel, heb ik mogen ervaren wat de sessie met mij gedaan heeft. Normaal gesproken zorgde alleen de weersverwachting van naderend onweer bij mij al voor gevoelens van onrust en spanning. Laat staan als de eerste donderklappen en bliksemflitsen eenmaal daar waren. Nu was dat allemaal anders. Ik bleef redelijk rustig, zelfs toen de bliksem zodanig dicht bij ons vakantiehuisje insloeg dat de stroom uitviel.

Het was heel prettig om te ervaren dat het onweer niet met mij aan de haal ging, maar dat ik zelf controle had. Toegegeven, het zal nooit mijn hobby worden, maar de echte diepe angst lijkt verdwenen. Opmerkelijk en vooral mooi om te merken dat een "paar keer kloppen" een dermate ingrijpend effect kan hebben. Ik vond EFT bij Elise een bijzondere ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb."

4.
"Wanneer ik me zorgen maak gaan mijn gedachten telkens naar
het probleem en kan ik daar moeilijk van loskomen.
Door het kloppen (EFT) verandert er echt iets. Alsof er iets ontkoppeld wordt en er een verschuiving van de waarneming is.
De rust in mezelf keert weer en ik kan neutraler tegen de
kwestie aankijken.
Ik vind het een goede manier om weer in mijn eigen midden te komen."

 

Ik heb bij Elise een EFT-sessie gevolgd om te werken aan mijn angst voor onweer. Die sessie vond plaats in het najaar en was prettig en rustgevend. De begeleiding van Elise was bovendien zeer betrokken en vol aandacht. Direct effect was in de periode daarna echter niet waar te nemen, omdat het in de winter nu eenmaal nauwelijks tot niet onweert.

 

Pas in de daarop volgende zomer, op vakantie in Overijssel, heb ik mogen ervaren wat de sessie met mij gedaan heeft. Normaal gesproken zorgde alleen de weersverwachting van naderend onweer bij mij al voor gevoelens van onrust en spanning. Laat staan als de eerste donderklappen en bliksemflitsen eenmaal daar waren. Nu was dat allemaal anders. Ik bleef redelijk rustig, zelfs toen de bliksem zodanig dicht bij ons vakantiehuisje insloeg dat de stroom uitviel.

 

Het was heel prettig om te ervaren dat het onweer niet met mij aan de haal ging, maar dat ik zelf controle had. Toegegeven, het zal nooit mijn hobby worden, maar de echte diepe angst lijkt verdwenen. Opmerkelijk en vooral mooi om te merken dat een “paar keer kloppen” een dermate ingrijpend effect kan hebben. Ik vond EFT bij Elise een bijzondere ervaring en ben blij dat ik het gedaan heb.